Angst voor een virus?

Angst voor een virus... Actueler krijgen we onze info-avonden wellicht niet.


Deze week hadden we met UNIZO DEINZE een info-avond over cybercriminaliteit.

Een nachtmerrie voor ondernemers want het gaat vaak over veel geld verliezen.


Het is ook een moeilijke dief want je ziet hem niet. Het is ook niet ver van ons bed. Zelfs in ons eigen bestuur was reeds iemand slachtoffer van een cyberaanval.


We leerden ook op de info-avond dat veel cyber criminelen proberen inbreken in je mailbox om zo informatie te verzamelen en ook je identiteit te stelen. Ze besluipen je zonder je het beseft.

Ze kijken naar je communicatiestijl en proberen je zo goed mogelijk te kopiëren. Lompe CEO's zijn blijkbaar een makkelijker doelwit en oh ja er bestaat ook een suckerlist. Als het één keer is gelukt om in te breken, is de kans nogal groot dat je naam wordt doorverkocht aan andere cybercriminelen, als zijnde een makkelijk doelwit.


Denk je nog steeds, het overkomt mij wellicht niet? Denk dan toch maar twee keer na en volg deze zinvolle tips :


  • - werk met sterke paswoorden

  • stop je paswoorden ook veilig weg in een digitale kluis zoals bv. lastpass.com

  • werk voor je mailbox, dropbox en uiteraard ook voor je digitale kluis met 2 staps verificatie. Hier komt het er op neer dat je behalve je login en je paswoord, ook nog via je GSM moet goedkeuren om in te loggen. Gebruik dus je GSM als je digitale bijkomende sleutel voor je gegevens.

  • zorg er steeds voor dat je software up-to-date is of werk zoveel mogelijk in de cloud, zodat een ander dat voor je kan doen.


Wil je weten hoe we je met Unizo ook nog verder kunnen helpen omtrent cybersecurity, volg dan onderstaande link : https://www.unizo.be/advies/trefwoord/cybersecurity


Tot onze volgende bijeenkomst!

2 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven